widgets

About Me

Team Siti Saleha (TSS) ditubuhkan secara tidak rasmi pada 29 Julai 2011 dan diuruskan oleh 6 orang peminat setia Siti Saleha. Pada 2 Disember 2011, hasil inisiatif keenam-enam ahli setia Siti Saleha ini, maka tertubuhlah TSS secara rasminya setelah mendapat persetujuan Siti Saleha. Objektif penubuhan TSS adalah sebagai medium yang dapat menghubungkan Saleha bersama peminat-peminatnya. TSS juga menyediakan saluran bagi peminat untuk mengenali pelakon kesayangan mereka dengan lebih dekat lagi.

Monday, 19 November 2012

Drama Terlanjur Cinta




Terlanjur Cinta merupakan drama rantaian pertama Saleha pada tahun ini. Sepanjang tahun ini, Saleha lebih banyak terlibat dengan filem dan telefilem. Berikut maklumat drama ini : 

Slot Ratu TV9

Setiap Isnin dan Selasa 

Mulai 20 November 2012

Jam 8.30 Malam



Sipnopsis

Terlanjur Cinta mengisahkan tentang Nia ( Siti Saleha) yang sangat meminati Fareth (Aqasha) yang merupakan anak orang kaya dan menjadi kegilaan ramai pelajar perempuan.

Fareth yang sebenarnya dalam diam menyukai Nia sering mengambil kesempatan di atas kebaikan yang diberikan. Namum entah mengapa Nia sering memendamkan perasaanny terhadap Fareth.

Setelah Nia menamatkan pengajian, Nia mendapat pekerjaan di Syarikat yang dimiliki oleh keluarga Fareth dan Fareth cuba untuk mengoda Nia namun dia gagal untuk memiliki gadis itu.

Kerana mempunyai niat buruk untuk mengenakan Nia, akhirnya Fareth terpaksa berkahwin dengan wanita itu apabila mereka ditangkap khalwat.

Bermulalah dari detik hitam dalam hidup Nia apabila dilayan buruk bagaikan sampah oleh Fareth, dalam masa yang sama kemunculan Amanda (Marsha) telah menambahkan luka dan duka Nia.

-------------------
Mungkinkah ini lagu tema..lirik best juga...

...Tiba-tiba engkau ada
Kemudian engkau hadir
Laksana kerdil ku memeluk
Lihat aku lebih dalam

Di matamu ku melihat
Ada cinta yg tersirat
Sirami hati merebak

Barangkali aku salah
Ku terdiam bukan bisu
Tahu engkau besar malu
Tutupi rasa gelisah


Biar saja waktu nanti
Yang menikmati kisah ini
Bersamamu aku senang


Belum juga kah kau menyadarinya
Akulah yg pantas untuk kau cintai
Di bawah langit biru aku bersumpah
Diriku tanpamu apa artinya cinta


Arti cinta ini sudah menelan waktuku
Siang malam hanya untuk pikirkan engkau
Sejuta kali aku berani bersumpah
Diriku tanpamu apa artinya cinta

Eh bukan hari ni 20 November 2012? So jumpa Saleha malam ni kat TV9. Jam 8.30 Malam.  Lepas tu kita berTSS pula ok. 



Tutup Dengan Video Istimewa  :) Luv Luv Luv


TSS Sayang Sal :)

- AdminEhsasjdeed -



14 comments:

  1. Salam semua.
    Indah khabar dan juga rupa. Begitulah andaian yang manis untuk dibicarakan disini. Terlanjur Cinta, tajuk bertemakan kisah cinta. Saya tak mengharapkan lebih dengan lakonan Saleha kerana TC ini bagaikan antara permulaan yg baik untuk beliau. Hari ini baru bermulanya episod satu. Belum dapat mengagak keberhasilan drama ini. Walau bagaimanapun, pembuka drama ini boleh dibanggakan dengan lataran keunikan pemandangan KLCC beserta para pelakon yg berpakaian serba putih.
    Semoga saya dapat menghabiskan setiap episod hingga boleh mengkonklusikannya kembali di blog ini di episod terakhir. Selamat maju jaya Saleha.
    Terima kasih TSS kerana berkongsi entry ini bersama kami. Sayang semua. Jumpa lagi!

    p/s: cuba menghafal lirik lagu tema ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Afiza sudi komen :) kami pun suka intro drama unik :)

      - AdminEhsasjdeed

      Delete
  2. salam.at last dpat gk tgk crite nie..lmbt pn xpela..jnji x terlepas.. bru episod 1..masih jauh lg pjalann critenye..harap2 x miss wlau 1 episod pn.. kesemuanya brape episod eh..admin tau x..nnti mcm bese la nk dwnload crite nie..kene minx tlg dgn kak lin..beliau rajin dwnload2 nie..insya Allah bleh tgk bnyk kali mcm drama NE tu..hehe.terima kaseh admins yeah..gud nite !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey dik, kalo tak silap ada 13 episodes.. We wait and see how many okay.. ;))


      -CrazeeAdmin-

      Delete
  3. Hai TSS Admins,

    Great start for SS aka Nia in Terlanjur Cinta...Love it so much...Guys, try this link, it might help to promote to all peminat2 drama melayu especially peminat pengarah hebat Erma Fatima to watch how talented SS actually is --> http://www.youtube.com/watch?v=xRQiBGCcaSA&feature=g-user-u

    Ok that's all for now, cant wait for next Monday and say no more to Monday Blues hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for sharing the link kakak.. Will share it 2moro with the rest.. :)


      -CrazeeAdmin-

      Delete
  4. Good morning everyone!

    I'm so happy this morning to read all the comments from SS fans. Good feedback from all of her fans including me. Luv the drama so much eventhough it just the 1st episode last night & cant wait for the nxt episode. Reminder for myself no appoinment start fr nxt week especially Monday & Tuesday just bcoz i dun want to miss my darl SS on the screen.
    We shud thanks Kak Erma for #TerlanjurCinta especially SS our favorite actress as a heroin & not forgotten our handsome actors Aqasha & Nadzim Othman. I hope the ending Nia with Fareth :))))
    Ok lah hv to pen off now to get ready for staffs meeting.

    Fr peminat tegar SS
    Eda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Eda, :) Gandingan menarik kan? :) Nak tau tak Kak erma pun dah like TSS dan In Shaa Allah dia pun akan join discussion kat FB tiap-tiap minggu. Best kan. Sal pun join tapi dia setakat ni silent reader. lepas ni mesti dia aktif juga balas komen kan? :)

      -AdminEhsasjdeed

      Delete
  5. Salam all,

    Nampaknya saya tertinggal bnyk benda ni. The 1st epi of the drama, the live commentary with u lovelies n the fb update. So finally ada masa to watch the 1st epi online (with my eyes half closed tp masih gigih nak tgk jugak), and here's my view on it. Niat hati nak join komen kat fb tp x sempat nak scroll sume previous comments so here we go ;p

    As usual sal looked lovely in baju kurung and innocent naive character suits her well. And what i really like is that sal has improved A LOT in delivering the lines without traces of english accent. So nampak real watak yg dia bawa tu. Dan permainan ekspresi muka sal mmg x perlu dipertikaikan lg. Her facial expressions esp masa scene nia dgn fareth in which she has to show 'her excitement yet at the same time has to try hard to contain it' was so real. Kita pun rasa apa yg dia rasa, ye la bila pujaan hati dpn mata tp kena control x boleh tunjuk sgt *does this ring any bell, ladies? ;p*

    X sabar nak tunggu episod seterusnya dan harap2 boleh menonton dgn tenang tanpa sebarang gangguan lagi. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Min,

      Same here. Can't wait for next week too. Nia is so different from SS. I honestly feel like strangling her masa library scene tu. Sah2 Fareth tu player, aiyooo... I feel so sorry for her not bcoz she was stood up. But bcoz she was too naive to see what's happening in front of her. Ya Allah, geramnyer!! Seriously!! Can't wait for Mr. Ensem to grace d screen!! Aaahhh.. Pengsan!!


      -CrazeeAdmin-

      Delete
  6. salam untuk semua peminat drama melayu khasnya...
    Saya betul2 tidak faham kenapa drama melayu akhir2 ini sama saja...bila watak baik...terlalu baik mcm malaikat tapi bila watak jahat ya Allah lebih dari iblis...saya sbagai penonton teru terang rasa tak seronok tengok w'pun jalan ceritanya kira ok lah...contohnya drama tv3 Cinta itu milikku...Putera Ryyan n yg terbaru Terlanjur cinta.semuanya hero drama dah mcm manusia bodoh..tak best langsung...nak cipta watak baik ke nak cipta watak jahat ke agak2 lah.nak buat cerita pun jgn syok sendiri fikir kepuasan penonton....patut lah kebykan org melayu suka tonton filem inggeris..cuba ubah sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi komen gemalahati. Semoga komen ni nanti ada orang industri yang baca. Walau bagaimanapun, pada saya, perkara ni di luar kawalan pelakon. Ada saja skrip yang ditolak kerana dirasakan tidak sesuai kerana jalan cerita yang lebih teruk dari yang digambarkan di atas. Tapi apabila ditanya pihak penerbit drama pula, sudah tentu ada alasan lain juga. Adakala formula tertentu telah ditetapkan station TV yang ingin membeli drama-drama mereka.
      Seeloknya usah mengeneralsasikan semua pembuat drama Melayu begitu. Masih ada cerita yang menarik. Dan semakin ramai pelakon berbakat.


      -AdminEhsasjdeed

      Delete
    2. Terima kasih atas respon anda..mmg saya akui terlalu ramai pelakon2 berbakat dan pengarah2 hebat spt Eirma fatima yg saya amat minati semua karyanya.cuma akhir-akhir ni peminat drama spt saya terlalu banyak disogokkan dgn drama2 yg jalan ceritanya lebih kurang sama cuma tajuk dan pelakon je yg berbeza.Saya ingin memuji satu drama yg juga karya Eirma fatima tajuk dia "Karma" drama episod yg amat menarik jalan ceritanya...pada pendapat saya drama ini amat adil dan saya percaya org lain juga seronok menontonnya.Harap drama ni dpt ditonton dlm tonton atau youtube

      Delete
  7. cite ni smpai 13 episod je ke???

    ReplyDelete