Monday, 30 July 2012

29 Julai Yang Istimewa.


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ni (semalam) dalam sejarahnya pada tahun yang lalu iaitu 29 Julai 2011, buat pertama kalinya 6 peminat ‘gila’ Siti Saleha bertemu.

TSS dan penasihatnya selepas Majlis Berbuka Puasa 20 Ogos 2011 (Event TSS Pertama)
Sebelum ni berutus-utus twit saja di antara kami dan tidak pernah  berjumpa.  Jujurnya pada tarikh inilah kami benar-benar bercakap berhadapan. Mata bertentang mata, senyum berbalas senyum.  Selama ini kami hanya menggunakan jari dan lintasan fikiran. Walaupun begitu, sewaktu kami  berjumpa, kami seolah-olah telah kenal lama.

Alhamdulilah rupanya ini juga salah satu cara kami dikurniakan sahabat sehati sejiwa dan baik-baik orangnya. Kami dapati kami mempunyai banyak persamaan, selain meminati artis yang sama, serta “gila” yang sama, majoriti nama kami juga berpangkal huruf S. Allah dah memakbulkan permintaan adik Nadia (Nad/Admin). Dia minta seorang je kakak SS (Siti Saleha/Sal/Sally/Leha), tapi dianugerahkan lagi 4 kakak semua pangkal S juga iaitu Suhani (Dee Dee/CrazeeAdmin), Suriana (Kak Su), Sahariza (Jaja/AdminEhsasjdeed), Amy Soraya (Amy) + Azelene (Kak Lene) yg semuanya hampir sama ‘gila’ dengan dia.
Kami terasa seperti remaja 16 tahun kembali. :P  

Kesabaran dan kegigihan kami membuahkan hasil. Kami kini merupakan kelab rasmi peminat Siti Saleha.  Majlis pelancarannya pada 24 March 2012. Yang ni tahun depan kita sambut. :) (Event Kedua TSS)
Bermula hari itu kami mula belajar kekuatan dan kelemahan masing-masing. Kekuatan setiap ahli, kami gunakan untuk mengukuhkan pasukan sehinggakan kelemahan ahli tidak menjadi soal lagi. Kami telah bersatu hati dan berkerjasama menjadi InsyaAllah satu pasukan yang hebat.

TSS selepas acara 'Shuffle & Bowl bersama Siti Saleha', 3 Jun 2012.
Turut serta CS dan Raja Longkang (Event TSS Ketiga)
Ya kawan-kawan anggaplah ini rahmat Allah. Kami waktu tu pun tak pernah pun jumpa Sal. Tak tahu macam mana dia dan tak mengharapkan sesuatu yang luar biasa kerana kami tahu dia pun manusia biasa. Tak sesempurna Nora Elena watak imaginasi khayalan penulis novel dan penulis skripnya atau penerbit dramanya.  Namun, kerana popularitinya menerusi drama tu agak memudahkan kami mengumpul peminat yang agak-agak gila juga yang menunggu masuk wad ICU soon tu. 


hahaha ...Beberapa gambar istimewa Sal untuk peminat-peminatnya. Sorry
Admin-admin tumpang menyelit :)

Menjelang hari majlis tersebut, kami berasa teruja dan bahagia kerana sehingga ke saat ini, kami yakin kami dikurniakan antara rakan-rakan terbaik serta artis yang baik. Kami kini bukan lagi hanya fans Siti Saleha  tapi kami kini kawannya juga. Sebagai peminat dan kawan, kami sentiasa mendoakan yang terbaik untuknya dan untuk kami juga.  Bak kata Sleeq dan Najwa Untuk dia hey untuk dia hey untuk dia…untuk aku..untuk kamu..untuk aku J


-AdminEhsasjdeed :)

Friday, 13 July 2012

Sentuhan Kasih Menjelang Ramadan


Assalamualaikum dan salam sejahtera TSS Sweetheartz sekalian. :)


Ha semalam dah renung gambarnya, hari ni jom lihat videonya pula. Website Hangat.My telah siarkan sebuah video eksklusif berkenaan Program Komuniti Petronas Sentuhan Kasih Menjelang Ramadan. 
Semua pun tahukan Sal menjadi host program tersebut di samping Gambit.   


 

Untuk paparan lanjut cerita program tersebut, jangan lupa ikuti website  Hangat.My . Sedikit info yang kami tahu, program ni dibuat di Kg Org Asli Bkt Kala, Gombak. Anjuran Petronas melalui Program Sentuhan Kasih yang telah dianjurkan sejak tahun 2005. Pelbagai aktiviti dilaksanakan dalam program tersebut. Sekali lagi kita akan berpeluang melihat bakat Sal dalam bidang pengacaraan pula. Selain program ini, sebelum ini Sal pernah mengacara dalam program Gerbang AIM yang disiarkan di TV dan Konsert U Kiss artis K Pop secara langsung. Program ini pula bakal disiarkan online khabarnya. 

Nanti bila ada info lanjut admin-admin akan kongsi. :) Video di atas oleh Hangat. My .Terima kasih Hangat.My :) 

Sebagai fans Sal yang antara nombor-nombor teratas, kami suka Sal terlibat dengan program-program sihat seperti ini, bertambah sayang peminat Sal dengan Sal kan? Hei TSS pun selalu dan akan selalu anjur program-program seperti ini. Contoh program-program TSS yang lepas Majlis Buka Puasa, Majlis Pelancaran Kelab & Hari Jadi, Boling Santai Sambil Bershuffle lepas ni...hehehe Di Hari Raya pula. Kira sesuatu yang sihat kan? Jadi bagi yang belum jadi ahli tu hubungi e-mel teamsitisaleha3@gmail.com 

Beri butiran diri nama, alamat, no. tel, e-mail, twitter/fb, no IC/passport dan bayar yuran dan kos pos :) anda akan dapat barangan kelab dan dikira sebagai ahli rasmi TSS. Ahli akan diberi keutamaan menyertai aktiviti TSS dengan harga istimewa serta pelbagai faedah lain. :). Kalau belum cukup umur tu minta kebenaran ibu bapa dulu ok :)


Ok. Maaflah ye artikel kali ni agak skema. Sebab AdminEhsasjdeed kan baik :) hahaha marah admin-admin lain. Ok admin lain pun baik. Sayang Admin-admin TSS dan mestilah Sayang Sal juga. 

Silalah komen yang membina TSS yang baik hati sekalian :) 



-AdminEhsasjdeed

Tuesday, 10 July 2012

Moshi-moshi TSS dan Siti Saleha


Tarak paham ka? Watashi bawa pirgi Malaka potong kapala hahaha..Tak adalah mungkin admin2 baru termakan sushi kot tiba-tiba cakap Nipon go. Ok lah ini susulan video2 di Trendsetter Online (Sogo). Laman web tu dah masukkan 17 gambar, TSS bagi double 34 gambar tapi dalam bentuk video la.  Ok nak layan video ni boleh la karaoke lagu di bawah ni  runut bunyi/OST dorama Jepun cinta cikgu dgn anak murid (best cerita tu tapi kontroversi sikit la). Tajuknya Cinta Pertama. Utada Hikaru. Apa? SS bukan cinta pertama? Cinta ke 1001 kali pun yang penting, Sal  私たちはあなたを愛し  (We love you). :)


video

Saigo no kisu wa tabako no flavor ga shita
Nigakute setsunai kaori
Ashita no imagoro ni wa
Anata wa doko ni irundarou
Dare wo omotterundarou

You are always gonna be my love
Itsuka darekato mata koi ni ochitemo
I'll remember to love you taught me how
You are always gonna be the one
Ima wa mada kanashii love song
Atarashi uta utaeru made

Tachidomaru jikan ga
Ugoki dasouto shiteru
Wasureta kunai kotobakari
Ashita no imagoro niwa
Watashi wa kitto naiteru
Anatawo omotterundarou

You will always be inside my heart
Itsumo anata dake no basho ga aru kara
I hope that I have a place in your heart too
Now and forever you are still the one
Ima wa mada kanashii love song
Atarashii uta utaeru made

You are always gonna be my love
Itsuka darekato mata koi ni ochitemo
I'll remember to love you taught me how
You are always gonna be the one
Mada kanashii love song
Now and forever


コメントしてください Komento Situ Kudasai 
(maksudnya Sila berikan komen bukan Komento situ nama kuda Sal hahaha:))


-"Ultraman Go" eh AdminEhsasjdeed 

Friday, 6 July 2012

Fesyen Baju Raya Saleha

Assalamualaikum / Salam Sejahtera Sweetheartz TSS tersayang, 

Ya, tahu puasa pun belum kenapa pula cerita pasal raya kan. Cuba bawa kain baju ke tukang jahit sekarang, nak tak dia buatkan baju raya kita? Sorry, kain ada selori, kalau mau jahit sendiri hehehe. Tak pe. sebab tu la sekarang ada yg ready made. Macam-macam fesyen ada. Sebenarnya Admin-admin TSS dah lama tau tentang Trendsetter Online. Sebelum ni malas nak ambil tau pun tapi sebab episod kali ni ada our favorite Siti   Saleha, tak sabar rasanya nak kongsi video-video. 

Apa tak pernah dengar Trendsetter Online? Yang ni merupakan laman web fesyen bagi KL Sogo. Memandangkan KL Sogo di laman FBnya (https://www.facebook.com/klsogo) telah pun kongsi cerita ni, jadi TSS pun nak jugalah kongsi cerita ni dengan semua.    





Nak dapat lebih banyak maklumat tentang fesyen raya yang digayakan Siti Saleha ni?  
Silalah melawat laman web berikut : 
http://www.trendsetter.com.my/
http://www.klsogo.com.my/
Ada banyak tips dan penerangan lanjut video-video ni di laman tersebut.

Menarik kan semua fesyen-fesyen ni. Kami suka yang gaya kebaya atas kebaya yang Sal pakai. Fesyen yg baju kebaya merah tu pun cantik sesuai dengan kulit Sal yang putih melepak. Ok kami simpan untuk TSS yang lain komen pula. Komen jangan tak komen. :)

-AdminEhsasjdeed



Sunday, 1 July 2012

4 Ridiculously Adorable Photos of Saleha


Jeng, jeng, jeng!! Gamba apakah ini?? The young and the beautiful Siti Saleha for our Raya photoshoot. Eh, you all da pengsan ke tengok gamba ni?? Bangun, bangun!! Bawak bertenang. Ni baru sket ni. Chanteq kan?? Saper rasa gambar ni chanteq angkat kaki!!! Hah, takyah angkat sangat la, nanti kang jatuh plak. :p Anyway, just to share with you guys, we had a Raya photoshoot with our lovely girl yesterday. Yes, untuk Raya. So maknanyer, kalo nak tengok gegamba2 yg lain, kena la tunggu bila da dekat ngan Raya esok. Hah?? Apa?? Raya lambat lagi?? Kedekut?? Ish, ish, ish.. Mana ada kedekut.. A little anticipation would be good for all, right?? Right!! Mesti ada yg tak puas hati ni, kan?? Hehe.. Sabar la ye.. 

Feast your eyes with these photos.. ;p 




Alololo.. Kiut nyer dia.. We just luv the goofy side of Saleha.






So while Saleha rocked the photoshoot, we rocked the satay at Satay Station, Kg Pandan!! Thats where we had the photoshoot. Alhamdulillah. Saleha bekerja keras tuk smua, admins bekerja keras menghabiskan satay. Perut kenyang, hati pun senang!! Yeahoooo!!! Memang sedap sehingga menjilat kayu lidi!! Nasib tak tercekik lidi. Hehe.. 




Banyak lagi gegamba yang akan dikongsi. This is only the appetizer. So bawak bertenang ye. :)) Takmo nanges ayor mata batu. ;P Honestly, we cant wait to share the photos with all. Jadi sama2 la kite nantikan okay. 


So what do you think guys?? Jom kite komen.. :)) 




Photography: www.whitepixcha.net
Venue: sataystation.blogspot.com 






-CrazeeAdmin-